miercuri, 3 noiembrie 2010

Theodor Stolojan si Securitatea

Referitor la posibila relaţie dintre Securitate şi Thedor Stoloja, istoricul Marius Oprea afirmă, într-un interviu acordat pentru România Liberă:
"Nu cunoaştem situaţia ofiţerilor acoperiţi, nu ştim exact, de pildă, situaţia lui Stolojan. De pildă, Theodor Stolojan lucra şi pentru Securitate, câtă vreme era contabilul conturilor de aport valutar special (AVS), pe scurt, conturile lui Ceauşescu, rezultate din vânzarea saşilor, evreilor, plus afacerile intermediate prin Crescent a lui Voiculescu şi alte firme de la ICE Dunărea. Toţi aceşti bani veneau la AVS, iar Stolojan le ţinea contabilitatea, ceea ce presupune o strânsă legătură cu Securitatea, chiar dacă aceştia îl numeau „personal militar civil" (PMC). Erau în jur de 2.000 - 3.000 de astfel de PMC-işti, iar Theodor Stolojan este unul dintre ei, însă dosarele lor nu au fost scoase la iveală".

marți, 2 noiembrie 2010

Mori cu zile în Parlamentul României


Deputatului PSD Ioan Cindrea i s-a făcut rău la grupul parlamentar. Cei de acolo au sunat la Dispeceratul Camerei Deputaţilor pentru a trimite un doctor. De la cabinetul medical din Parlament s-a prezentat un cadru medical care habar nu a avut să acţioneze. Cum timpul trecea şi omului îi era din ce în ce mai rău, tot prin Dispecerat a fost apelat puntul de lucru al SMURD din incintă. S-au prezentat 8 băieţi cu o targă şi un aparat pe care nu ştiau să îl folosească. DA... aţi citit bine - numai brancardieri ca după un cadavru, Nici urmă de cadru medical specializat!
S-au dat telefoane prin Parlament şi din fericire erau în zonă deputatul Florian Popa, rector al UMF Bucureşti şi încă o colegă deputat. În cele din urmă... domnul deputat a fost stabilizat şi transportat pe propriile picioare la un consult.

Sursa http://www.pesurse.ro/

Tâlhărie la drumul mare

Preluare de pe
COLUMNA TV BLOG
Scenă suprinsă pe o stradă din Rusia. Un talhar încearcă să jefuiască o bătrână neajutorată care se agaţă cu disperare de geanta ei. Nimeni nu intervine să o salveze.