marți, 28 septembrie 2010

Schimbarea boierilor, bucuria nebunilor

După protestul cu cântec şi strigături desfăşurat de poliţiştii români în faţa Palatului Cotrocenu, în curtea căruia unii şi-au aruncat şepcile, primul cap căzut a fost al ministrului Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga, înlocuit cu senatorul Traian Igaş.

Aşadar, Traian Băsescu, prin ricoşeu, cu manta, cum se spune in biliard, şi-a mai eliminat un adversar, şi încă unul de calibru, punând în locul său încă o păpuşă de paie. Mandatul lui Vasile Blaga se încheie fără prea mari realizări. În mandatul său infracţionalitatea nu a scăzut semnificativ, dotarea poliţiei a rămas vorbă în vânt, salariile au scăzut şi nici îmbârligăturile dintre purtătorii de caschetă cu pulan şi lumea interlopă nu au fost destrămate. Aşadar, nu prea avem motive de tristeţe că a fost schimbat Blaga. Avem în schimb motive de îngrijorare pentru faptul că de acum Traian Băsescu are cale liberă spre toate serviciile de informaţii.
Forma de protest adoptată de Băsescu, şi anume renunţarea la serviciile poliţiştilor şi a jandarmilor în asigurarea pazei şi securităţii în deplasarea coloanei oficiale în care se va afla preşedintele ţării, este praf în cohii celor încă dispuşi să creadă în bărbăţia lui Băsescu. Poliţia şi Jamdarmeria au prin legea de funcţionare în sarcină lor asigurarea protecţiei preşedintelui şi nu numai. Băsescu nu are dreptul să ceară, sau să impună, reprezentanţilor acestor instituţii să încalce legea prin renunţare la una din atribuţiunile conferite de lege, doar, aşa, că i s-a sculat lui peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu