joi, 30 septembrie 2010

Liberalul Ioan Ghişe vrea să pună presa cu spatele la zid

Senatorul liberal Ioan Ghişe a depus în Parlament un proeict de lege care-i vizează pe jurnalişti. Conform acestei legi fiecare jurnalist trebuie sa aiba “carte de jurnalist”, sa activeze in cabinete jurnalistice, sa fie atestati o data la trei ani si examinati psihologic annual. Proiectul de lege prevede si sanctiuni pentru “delicte de presa”.
Organismele de presă, jurnalişti cunoscuţi şi apreciaţi din România au reacţionat imediat, sancţionând acest proiect şi pe iniţiatorii săi, considerându-l un atac asupra libertăţii presei şi a libertăţii de exprimare. Legea jurnalistului propusă de Ghişe vine în contextul în care Traian Băsescu doreşte să introducă la capitolul vulnerabilităţi în Strategia de Apărare a Ţării.
Întrebare retorică: Ioan Ghiţă eşti zdravăn la cap?
Întrebare: Tu când ţi-ai făcut ultimul examen psihologi?

marți, 28 septembrie 2010

Schimbarea boierilor, bucuria nebunilor

După protestul cu cântec şi strigături desfăşurat de poliţiştii români în faţa Palatului Cotrocenu, în curtea căruia unii şi-au aruncat şepcile, primul cap căzut a fost al ministrului Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga, înlocuit cu senatorul Traian Igaş.

Aşadar, Traian Băsescu, prin ricoşeu, cu manta, cum se spune in biliard, şi-a mai eliminat un adversar, şi încă unul de calibru, punând în locul său încă o păpuşă de paie. Mandatul lui Vasile Blaga se încheie fără prea mari realizări. În mandatul său infracţionalitatea nu a scăzut semnificativ, dotarea poliţiei a rămas vorbă în vânt, salariile au scăzut şi nici îmbârligăturile dintre purtătorii de caschetă cu pulan şi lumea interlopă nu au fost destrămate. Aşadar, nu prea avem motive de tristeţe că a fost schimbat Blaga. Avem în schimb motive de îngrijorare pentru faptul că de acum Traian Băsescu are cale liberă spre toate serviciile de informaţii.
Forma de protest adoptată de Băsescu, şi anume renunţarea la serviciile poliţiştilor şi a jandarmilor în asigurarea pazei şi securităţii în deplasarea coloanei oficiale în care se va afla preşedintele ţării, este praf în cohii celor încă dispuşi să creadă în bărbăţia lui Băsescu. Poliţia şi Jamdarmeria au prin legea de funcţionare în sarcină lor asigurarea protecţiei preşedintelui şi nu numai. Băsescu nu are dreptul să ceară, sau să impună, reprezentanţilor acestor instituţii să încalce legea prin renunţare la una din atribuţiunile conferite de lege, doar, aşa, că i s-a sculat lui peste noapte.

vineri, 24 septembrie 2010

Toamna poliţiştilor nemulţumiţi

24 septembrie 2010. A venit rândul poliţiştilor să protesteze în Piaţa Victoriei împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvernul condus de Emil Boc, cu consimţământul preşedintelui Traian Băsescu.

Liderii din cadrul sindicatului poliţiştilor îl acuză pe Traian Băsescu de faptul că nu respectă Constituţia ţării şi că este preşedinte doar pentru camarila politică.
Un lider al protestatrilor declara răspicat că la ora actuală caracatiţa mafiotă a penetrat sistemul şi este coordonată, citez "de sus de tot", astfel încât unui poliţist îi este practic imposibil să destrame o reţea de traficanţi de alcool sau ţigări.
De asemenea, fără protecţie din partea legii integritatea poliţiştilor care lucrează sub acoperire este pusă în pericol. Dar nu numai a lor, ci şi a familiilor lor.Protestatarii cer stoparea disponibilizărilor, menţinerea vârstei şi a criteriilor actuale din legea pensiilor, plata integrală a activităţii prestate, deblocarea finanţării sistemului.
Toate acestea şi încă multe alte nemulţumiri au făcut ca circa 6000 de poliţişti să iasă în stradă şi să "amendeze" prin proteste întreaga clasă politică, dar mai ales pe preşedintele ţării. Sindicaliştii s-au întors cu spatele la sediul Guvernului în semn de "respect".

În jurul oreleor 13.30 protestatarii au ajuns în faţa Palatului Cotroceni unde au aruncat cu şepcile de poliţist şi PET-uri în curtea Palatului. Preşedintele, ca şef al CSAT, nu a decis să intre în dialog direct cu protestatarii. Zeci de jandami au păzit porţile Palatului Cotroceni. Dacă lucrurile vor degenera sunt pregătite chiar şi tunuri cu apă pentru împăştierea protestatrilor.

joi, 23 septembrie 2010

Nicolae Dobrin, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu atacat dur de fostul deputat Dragoş Ujeniuc

Postul de televiziune Realitatea TV a prezentat un punct de vedere al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, Nicolae Dobrin pe subiectul legat de dosarul de la DNA al deputatului de Giurgiu, pedelistul Dan Păsat.

Pe marginea acestei intervenţii, fostul deputat liberal Dragoş Ujeniuc, vicepreşedinte al filialei Giurgiu PNL, a declarat presei locae: „Mi-a produs lehamite intervenţia lui Dobrin pe postul de televiziune, pentru că mi-a arătat unde a putut să ajungă Poliţia română”, afirma, în cadrul unei recente conferinţe de presă, vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Dragoş Ujeniuc. „Eu nu îl atac pe Dobrin, dar sunt oripilat că unul ca Dobrin (un tablagiu, în opinia mea, fost şef la Crimă organizată, care a dovedit reale calităţi de pugilist) a ajuns să fie singura soluţie pentru postul de conducător al poliţiei din Giurgiu. La vremea respectivă, i-am spus generalului Fătuloiu (şeful Poliţiei Române - n.n.) că, prin această numire, Poliţia Română are o mare problemă. Dacă oameni care au cântat şi care încă mai cântă în struna PD-L-ului au ajuns conducători de asemenea instituţii, doar pentru că au acest merit, este extrem de grav.
Cum e posibil, mă întreb eu, ca el, ditamai şeful la IPJ, să afle în acea zi că Dan Păsat are dosar la DNA, motivând că nu ei îl au în lucru… Răspunsul acesta l-a acoperit de penibil, de ruşine! Dacă nu erau oameni din PD-L, ia să vezi ce repede ştia domnul Dobrin Nicolae de existenţa unor asemenea dosare… Dacă omul ăsta mai are o urmă de bun simţ, să lase liber scaunul de şef al Poliţiei – pe care, într-o paranteză, eu nu mi-l doresc, pentru a nu fi acuzat de aşa ceva – şi să fugă încotro va vedea! Face Giurgiul de ruşine!”, a mai spus Dragoş Ujeniuc.

Şoseaua de centură a municipiului Giurgiu blocată câteva ore

Prof. univ. dr. ing., Dan George Pană, director al Universităţii Tehnologice "UNITEH" Giurgiu şi lider al UNPR Giurgiu, a pus astăzi, 23 septembrie 2010, două bariere pe şoseaua de centură a municipiului, protestând în felul acesta împotriva administraţiei locale, acuzată că a luat din patrimoniu UMITEH un tronson de circa 200 de metri.
Pentru terenurile şi clădirile cedate primăriei UNITEH trebuia să primească la schimb alte tereuri şi 98 000 de euro. UNITEH nu a primit până la această dată nimic din partea administraţiei locale a municipiului Giurgiu, motiv pentru care Dan George Pană a declarat că va bloca din nou ţoţeaua săptămâna viitoare.

vineri, 17 septembrie 2010

Steaua a strălucit doar o repriză la Liverpool


Doar o repriză a rezistat cu fruntea sus echipa Staeua Bucureşti în confruntarea cu fotbaliştii de la F.C. Liverpool. După un cadou nesperat de la Abrudan, cei de la Liverpool au deschis scorul fulgerător. Steliştii au avut puterea sa revină şi să egaleze prin Tănase în minutul 13, printr-o superba scăriţă peste Reina. Cu toţii ne-am zis ca va fi o seară magică pe Anfield Road.
Echilibrul s-a rupt în repriza a doua, după penalty-ul inventat de centralul Fernandez. Un penalty văzut doar de el. Din acel moment nefericit, băieţii lui Ilie Dumitrescu au jucat în nota lor obişnuită: fără vlagă, de multe ori la întâmplare, lipsiţi de angajamentul din prima repriză. Aproape firesc au căzut celelalte două goluri şi aşa s-a terminat visul frumos al steliştilor.
Deşi Liverpool nu a aliniat în formula de start ce-a mai bună garnitură, a câştigat la pas. Încă o dată se vede diferenţa imensă de valoare şi pregătire dintre fotbaliştii ce evoluează într-un campionat găunos, parazitat de tot soiul de indivizi dubioşi, patroni orgolioşi, iliciţi sau aroganţi fără limite şi un campionat unde fotbalul este un mod de viaţă, un ţel, un spectacol, seriozitate şi angajament.

miercuri, 15 septembrie 2010

Gigi Becali - fan Beatles când era mic şi simplu oier la tac-su


Întrebat dacă va profita de vizita la Liverpool cu ocazia întâlnirii dintre Steaua şi F.C. Liverpool, ca să vadă şi muzeul celebrei trupe rock The Beatles, Gigi Becali, patronul echipei Steaua Bucureşti a spus:
"Nu mai pot eu de muzeul Beatles. Eu vizitez muzeul lui Becali din Pipera. Imi place muzica si Beatles era cand eram eu pusti, dar nu ma intereseaza pe mine sa vizitez muzee de oameni, ma intereseaza sa vizitez muzee de Dumnezeu, adica biserici, catedrale, manastari. Sunt sfinti Beatles? Mai bine ma duc la un calugar. Ce sa vad acolo, nebunie?"

marți, 14 septembrie 2010

Victor Pont crede că locul lui: Basescu ar trebui sa fie in aceeasi celula S.O. Vintu


Liderul PSD a fost intrebat cum comenteaza arestarea lui Vintu.
"Strict juridic, nu pot sa comentez pentru ca nu stiu ce e in acel dosar. Strict politic, daca ma intrebati pe mine, nu cred ca domnul Vintu ar trebui eliberat, cred ca domnul Basescu ar trebui sa stea in aceeasi celula cu domnul Vintu.

Marean Vanghelie despre Elena Udrea: Este dracoasă şi mobilată



Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a declarat ca Elena Udrea poate reprezenta o problema pentru PSD daca participa din partea PD-L la functia de primar general al Capitalei.

"Oprescu sta inca bine, Ontanu are 10 la suta sanse, iar daca PD-L vine cu Elena Udrea avem o problema. Elena Udrea este dracoasa si mobilata", a declarat Vanghelie, pentru Adevarul.

marți, 7 septembrie 2010

PDL şi PSD din Târgovişte se acuză de legături cu lumea interlopă


Poliţistul Codruţ Oprea, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, a fost dus în comă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de George Daniel Uţă, un presupus interlop din Târgovişte care ar face parte din gruparea "Ghenosu".

Imediat după acest incident liderii PSD şi PDL din Târgovişte s-au acuzat reciproc de legături cu clanurile interlope.

Liderul PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, susţine că în judeţ s-au dezvoltat clanuri mafiote în perioada în care administraţia era dominată de PSD şi că judecătoarea Elena Turcu, care l-ar fi eliberat din arest pe Florin Pârjol, zis "Ghenosu", este fina sentorului PSD Adrian Ţuţuianu.
Acuzaţiile liderului PDL Dâmboviţa survin declaraţiilor făcute de Adrian Ţuţuianu privind presupuse legături ale liderilor locali ai PDL cu grupări interlope.