joi, 7 octombrie 2010

Prinţul Paul de România, ameninţat cu executarea silită


Curtea Supremă din Anglia cere judecătorilor români să-l execute silit pe prinţul Paul pentru o datorie de aproximativ 2 milioane de euro, scrie Adevărul. Magistraţii englezi au decis ca prinţesei Lia şi soţului său, prinţul Paul de România, să le fie indisponibilizate proprietăţile din Anglia, din Ţara Galilor şi din România.
Înarmat cu sentinţa obţinută în Londra, Marco Houston a angajat un executor judecătoresc bucureştean care să-i recupereze banii. Acest proces este o premieră pentru magistraţii români, nemaiexistând până în prezent vreo solicitare în acest gen de la aderarea României în Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007, mai scrie Adevărul.
Marco Houston, editorul publicaţiei „Royalty Monthly", a fost dat în judecată pentru calomnie, în anul 2004, de către principele Radu, ginerele regelui Mihai al României. În iulie 2010, procesul s-a încheiat, după ce Houston şi-a cerut scuze în instanţă şi a admis că acuzaţiile din articol sunt neadevărate şi nu ar fi trebuit publicate niciodată, potrivit Realitatea.net.
Contactat ieri de ziarul „Adevărul", Prinţul Paul de România a precizat - prin vocea purtătorului său de cuvânt Carmen Ştefan - că, „dimpotrivă, Marco Houston datorează Alteţei Sale Regale Prinţul Paul al României suma de 2.018.568 de lire sterline, în baza unui contract de împrumut autentificat de către notarul public John Bower din Londra în data de 8 octombrie 2007".
Sursa: http://www.romanialibera.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu