joi, 7 octombrie 2010

Vot ruşinos la Curtea Constituţionala a României/ S-a validat hoţia

După o pauză de o săptămână judecătorii de la Curtea Constituţională a României au decis asupra Legii pensiilor, promovată de pedelişti şi aliaţii lor în Camera Deputaţilor printr-o frauda de proporţii.
Decizia Curţii constutuţionale este în favoarea acestei legi, considerând-o că nu încalcă, în ansamblu sau pe capitole, Constituţia României. Decizia survine în momentul în care Parchetul o audiază pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, cu privire la contestaţia depusă de PSD, prin care este acuzată de fraudă. După cum se stie în timpul dezbaterilor şi votări pe capitole, apoi pe ansamblu, nu s-a întrunit cvorum după părăsirea sălii de către opoziţie. Din acel moment, deşi în sală se aflau mai puţin de 100 de votanţi, Roberta Anastase şi mâna sa dreapta Sever Voinescu - Cotoi numărau 172-176 de voturi în mod constant.
În ciuda protestelor de stradă, ale sindicatelor, patronatului şi ale societăţii civile în ansamblul său, judecătorii supremi au decis că nu se încalcă legea fundamentală, deşi, aşa cum precizam, ea a fost adoptată în Camera Deputaţilor printr-o fraudă de proporţii dovedită. Dar asta nu i-a împiedicat pe cei 5 judecători să nu o promoveze spre promulgare Preşedintelui Băsescu, care de acum are o scuză beton pentru a o promulga.
Scorul înregistrat la CCR a fost 5-4 în favoarea legii. Judecătorul care a înclinat balanţa a fost Ioan Predescu. Rugat să-şi motiveze decizia, Predescu a declarat presei că nu este obligat să dea socoteala cuiva pentru deciziile sale luate in CCR. Jucătorii de la CCR sunt numiţi pe criterii politice. Judecătorul susţinut de UDMR a votat împotriva acestei legi, considerând-o că încalcă prevederile Constituţiei.
UPDATE:
TRAIAN BĂSESCU va retrimite legea spre examinare în Parlament, dar nu pentru că s-a votat fraudulos ci pentru că: "Sunt un susţinător fără rezerve al egalităţii de şanse dintre femei şi bărbaţi, dar şi al egalităţii de tratament nu pot să nu analizez realităţile socio-economice, şi să constat că femeile au o situaţie mult mai grea decât bărbaţii", a spus, astăzi, Băsescu, cerând parlamentului să reducă vârsta de pensionare pentru femei la 63 de ani.
În urmă cu peste două săptămâni, în discursul din parlament, Traian Băsescu se declara un susţinător al egalizării vârstei de pensionare. "Măsura de creştere progresivă până în 2030 a vârstei de pensionare, până la 65 de ani, precum şi egalizarea acesteia la femei şi bărbaţi, este necesară, având în vedere tendinţele demografice îngrijorătoare, din România şi nu numai, inclusiv în Uniunea Europeană", declara şeful statului în plenul Camerelor reunite, în faţa senatorilor şi deputaţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu