joi, 26 august 2010

Atenţie, se filmează poliţişti violenţi

Poliţiştii români sunt păsări sfioase. Se sperie şi de umbra lor. Din păcate reacţia acestor păsărici este greu de prevăzut. Pot să-şi ia zborul ca orice înaripată sau se pot arunca asupra cetăţenilor ce le provoacă disconfort ca vulturi bolnavi de aviara-gripa.

Postul Realitatea TV a difuzat un videoclip filmat cu telefonul mobil în care se vede un poliţist cum îl agresează fizic şi îi adresează injurii unui bucureştean. Poliţistul se supărase după ce bucureşteanul filmase maşina poliţiei cum staţiona noaptea pe stradă, fără lumini de semnalizare pornite. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan consideră că reacţia poliţistului este una firească deoarece a considerat că-i este viaţa în pericol şi cum el este apărat de uniformă, s-a repezit la cetăţean să-l apostofeze. "Ai mare noroc că poliţistul respectiv nu te-a încătuşat", a completat purtătorul de pulan Christian Ciocan.
Anul trecut, acelaşi comisar Ciocan declara pentru România Liberă pe un subiect asemănător: „Dacă un poliţist este în uniformă, indiferent că este în timpul programului său, în timpul liber, el poate fi fotografiat. Dacă e pe stradă, dacă e în maşina de serviciu, dacă e în spaţiul de relaţii cu publicul, poate fi fotografiat de orice persoană. Poliţistul nu trebuie să interzică acest lucru. Cu ocazia asta, ne remediem şi noi deficienţele, dacă acestea există".
Întrebat cum explică cele două declaraţii contradictorii, comisarul Ciocan ne-a declarat: "Eu îmi menţin declaraţia pe care v-am făcut-o anul trecut. Poliţiştii pot fi filmaţi sau fotografiaţi. Ideea e că nu te poţi duce către un poliţist cu telefonul în mână, că el poate nu-ţi înţelege intenţiile şi poate interpreta că-l pui în pericol. Atunci, dacă se simte ameninţat, poliţistul poate aplica procedurile şi te poate încătuşa".
Orice comentariu în plus ar fi de prisos şi ar strica gustul scârbos al acestor declaraţii spumoase făcute de purtătorul de pulan Christian Ciocan, de care dacă te apropii cu telefonul mobil şi-l filmezi o să creadă că vrei să-l împuşti. Miliţianul-poliţist Garcea aflat într-o asemenea situaţie îţi va aplica o corecţie să-l ţii minte toată viaţa pentru că el este dumnezeul străzilor, îmbrăcat în buleandră albastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu