joi, 19 august 2010

Înca un înger spre cer

Numărul bebeluşilor decedaţi în tragicul eveniment de la Maternitatea Giuleşti, a ajuns la 5. Înca 6 bebeluşi se află în stare critică la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, la secţia de "Arşi". Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale celor 6 bebeluşi.
Ancheta este în curs. Primele concluzii conduc spre un scurt-circuit la instalaţia de aer condiţionat. De aici s-a declanşat un puternic incendiu care a avut ca urmare 5 morţi şi 6 raniţi grav, cu arsuri de până la 80% din suprafaţa corpului. Unde au fost cadrele medicale şi ce au făcut în momentul declanşării scurt-circuitului, urmează să se stabilească.
În loc să refacă sistemul sanitar din temelie pentru că, iată, se dovedeşte a fi criminal (lipsa apartura medicala, criza de specialişti, lipsa unui cadru legislativ eficient, criza de cadre medii, salarii de mizerie, lipsa medicamente, spaţii insalubre, şapgă, corupţie, numiri pe criterii politice şi clientelă...), Guvernul României a decis ca fiecare familie care are un bebeluş decedat să primească un ajutor financiar de 5000 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu