vineri, 6 august 2010

EUObserver / BRUXELLES - Raportul Dunja Mijatovic

Libertatea presei este ameninţată în majoritatea ţărilor europene, avertizează Organizaţia pentru Cooperare şi Securitate în Europa, subliniind incidenţă în mai multe dintre statele sale membre, inclusiv ţările UE Franţa, Italia şi Grecia. (România nu a fost nominalizată. Oare încă nu s-a auzit la Bruxelles despre vulnerabilităţi şi atacuri la siguranţa naţională prin intermediul campaniilor de presă?? Încă nu s-a aflat că orice punct de vedere exprimat in presă aupra "frunzei" doamnei ministru Elena Udrea, apropo de brandul de ţară, este catalogat ca vulnerabilitate, ca atac la interesele statului??)
Raportul, publicat anual, spune ca "libertatea să ne exprimăm este sub semnul întrebării şi contestată de multe părţi" şi ameninţările se manifestă prin "metode tradiţionale" de îngrădire a libertăţii de exprimare, apelându-se la "noile tehnologii" pentru a suprima şi restrângă libera circulaţie a informaţiei şi pluralismul mass-media. (...)
"Autorităţile nu au fost capabile să înţeleagă că mass-media nu sunt proprietatea lor privată şi că jurnaliştii au dreptul să controleze pe cei ce sunt aleşi. (...)
"Violenţa împotriva jurnaliştilor este egal cu a violenţei împotriva societăţii şi a democraţiei". ca atare, autorii ar trebui urmăriţi penal.
În raportul prezentat de europarlamentarul Dunja Mijatovic se mai precizează faptul că cu cât au crescut în spontaneitate şi flexibilitate mijloacele de comunicare (net, mobil etc) cu atât controlul se exercită mai precis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu