joi, 26 august 2010

Atenţie, se filmează poliţişti violenţi

Poliţiştii români sunt păsări sfioase. Se sperie şi de umbra lor. Din păcate reacţia acestor păsărici este greu de prevăzut. Pot să-şi ia zborul ca orice înaripată sau se pot arunca asupra cetăţenilor ce le provoacă disconfort ca vulturi bolnavi de aviara-gripa.

Postul Realitatea TV a difuzat un videoclip filmat cu telefonul mobil în care se vede un poliţist cum îl agresează fizic şi îi adresează injurii unui bucureştean. Poliţistul se supărase după ce bucureşteanul filmase maşina poliţiei cum staţiona noaptea pe stradă, fără lumini de semnalizare pornite. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan consideră că reacţia poliţistului este una firească deoarece a considerat că-i este viaţa în pericol şi cum el este apărat de uniformă, s-a repezit la cetăţean să-l apostofeze. "Ai mare noroc că poliţistul respectiv nu te-a încătuşat", a completat purtătorul de pulan Christian Ciocan.
Anul trecut, acelaşi comisar Ciocan declara pentru România Liberă pe un subiect asemănător: „Dacă un poliţist este în uniformă, indiferent că este în timpul programului său, în timpul liber, el poate fi fotografiat. Dacă e pe stradă, dacă e în maşina de serviciu, dacă e în spaţiul de relaţii cu publicul, poate fi fotografiat de orice persoană. Poliţistul nu trebuie să interzică acest lucru. Cu ocazia asta, ne remediem şi noi deficienţele, dacă acestea există".
Întrebat cum explică cele două declaraţii contradictorii, comisarul Ciocan ne-a declarat: "Eu îmi menţin declaraţia pe care v-am făcut-o anul trecut. Poliţiştii pot fi filmaţi sau fotografiaţi. Ideea e că nu te poţi duce către un poliţist cu telefonul în mână, că el poate nu-ţi înţelege intenţiile şi poate interpreta că-l pui în pericol. Atunci, dacă se simte ameninţat, poliţistul poate aplica procedurile şi te poate încătuşa".
Orice comentariu în plus ar fi de prisos şi ar strica gustul scârbos al acestor declaraţii spumoase făcute de purtătorul de pulan Christian Ciocan, de care dacă te apropii cu telefonul mobil şi-l filmezi o să creadă că vrei să-l împuşti. Miliţianul-poliţist Garcea aflat într-o asemenea situaţie îţi va aplica o corecţie să-l ţii minte toată viaţa pentru că el este dumnezeul străzilor, îmbrăcat în buleandră albastră.

marți, 24 august 2010

Traian Băsescu/ Dos de labă

Preşedintele Traian Băsescu şi-a mai dat încă o dată în petic. Aflat în staţiunea Neptun de la malul Mării Negre, a ieşit pe seară cu consoarta să se relaxeze la restaurantul Cireşica. Aproape de miezul nopţii a părăsit restaurantul însoţit de garda de corp. La un moment dat a fost apostrofat de un avocat aflat şi el cu soţia în zonă. Avocatul i-a spus preşedintelui să-i fie ruşine pentru ce a făcut din România. Preşedintele s-a întors către contestatar şi l-a întrebat marinăreşte: "De ce să-mi fie ruşină, mă, dobitocule?"
Până în acest punct al conflictului avem mărturii şi de o parte şi de alta a părţilor. Dar ce s-a întâmplat după aceea? Administraţia prezidenţială susţine faptul că nu ar mai fi urmat nimic dupa schimbul de replici. Avocatul în schimb susţine că Băsescu s-a apropiat de el şi i-a cârpit, scurt, un dos de palmă, după care în secunda imediat următoare, garda sa de corp, spp-iştii, i-au pus mâna în beregată, ca nu cumva să riposteze. Băsescu s-a urcat liniştit la volanul automobilului Dacia şi şi-a văzut de drum.

Ministerul Sănătăţii modernizează maternităţile cu planuri vechi de 30 de ani

După drama de la maternitate Giulesti unde au decedat 5 bebeluşi şi alţi 6 au suferit arsuri grave în urma unui incendiu devastator, maternităţiule din ţară sunt reevaluate. S-a ajuns şi la maternitatea din cadrul spitalului judeţean din Giurgiu.
Medicul specialist Basil Stoica declară: "După tragicul accident de la Giuleşti ne-am trezit cu un arhitect venit de la minister cu un plan de modernizare a maternităţii, dar proiectul era făcut după un plan vechi de 30 de ani, care nu-şi mai are corespondentul în realitate la Giurgiu. Era pur şi simplu făcut pe genunchi, într-un birou”.

joi, 19 august 2010

Attila Cseke se ţine tare

În urma incidentului tragic de la Maternitatea Giuleşti, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke nu ia în calcul şi demisia sa de la conducerea ministerului, demonstrând că cincismul nu are margini. Pentru evenimente mult mai puţin tragice într-o ţară cu adevărat civilizată, ministrul de resort îşi prezenta demsia, arătând respect pentru suferinţa celor păgubiţi într-un fel sau altul. Nu, Cseke rămâne pe poziţie şi continuă să sfideze cu prezenţa sa pe posturile de televiziune populaţia României. Oamenii sunt îngroziţi. Fiecare se gândeşte la ce este mai rău când apelează la sistemul sanitar românesc aflat în colaps.

Înca un înger spre cer

Numărul bebeluşilor decedaţi în tragicul eveniment de la Maternitatea Giuleşti, a ajuns la 5. Înca 6 bebeluşi se află în stare critică la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, la secţia de "Arşi". Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale celor 6 bebeluşi.
Ancheta este în curs. Primele concluzii conduc spre un scurt-circuit la instalaţia de aer condiţionat. De aici s-a declanşat un puternic incendiu care a avut ca urmare 5 morţi şi 6 raniţi grav, cu arsuri de până la 80% din suprafaţa corpului. Unde au fost cadrele medicale şi ce au făcut în momentul declanşării scurt-circuitului, urmează să se stabilească.
În loc să refacă sistemul sanitar din temelie pentru că, iată, se dovedeşte a fi criminal (lipsa apartura medicala, criza de specialişti, lipsa unui cadru legislativ eficient, criza de cadre medii, salarii de mizerie, lipsa medicamente, spaţii insalubre, şapgă, corupţie, numiri pe criterii politice şi clientelă...), Guvernul României a decis ca fiecare familie care are un bebeluş decedat să primească un ajutor financiar de 5000 de lei.

miercuri, 18 august 2010

Scandal pe ciolan în PDL

În sânul principalului partid aflat la guvernare (PDL) s-a dezgropat securea războiului. Grupul celor ce doresc remaniere guvernamentală şi separarea treburilor de partid de cele ale guvernării (Sever Voinescu, Sulfina Barbu, Cezar Preda şi Elena Udrea) au primit câteva castane peste bot de la oamenii lui Emil Boc (Blaga, Videanu, Berceanu).
Cel mai activ şi dur dintre toţi a fost "buldogul" Vasile Blaga, care i-a ameninţat pe oamenii lui Băsescu cu dezvăluri: „Terminaţi cu limbajul dublu! Să vă ferească Dumnezeu să mă apuc eu să vorbesc, să spun ce ştiu despre fiecare dintre voi!", a ameninţat "buldogul".
Prin această ieşire isterică ministrul Administraţiei şi Internelor demonstrază că pedeliştii se au la mână unii pe alţii. Postul pe care-l ocupă Blaga îi permite acestuia să-şi şantajeze oamenii, ameninţându-i cu dezvăluiri compromoţătoare. Oare ce dosare deţine Vasile Blaga, ce lucruri ilegale au făcut adversarii săi din partid?

duminică, 15 august 2010

Traian Băsescu/ Huiduit

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit la Constanţa, de câţiva spectatori de la Ziua Marinei, atât la începutul discursului său, cât şi la final. Înainte ca Băsescu să meargă la microfon să vorbească, câţiva cetăţeni care au auzit anunţul că preşedintele va avea un discurs au huiduit şi fluierat pentru câteva secunde. De asemenea, după ce şeful statului şi-a încheiat discursul, episodul s-a repetat.

joi, 12 august 2010

Farmacii în pragul falimentului


Datoriile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din Giurgiu către furnizorii de medicamente au atins sume extrem de mari. Preşedinta colegiului farmaciştilor din Giurgiu, Elena Păun, spune că dacă nu se va găsi o soluţie cele mai multe farmacii din judeţ şi municipiul Giurgiu riscă falimentul.
Farmaciile (24 la număr în municipiul Giurgiu) mai eliberează medicamente compensate şi gratuite până în ziua de 20 august 2010, după care dacă nu se va găsi o soluţie se va sista eliberarea medicamentelor. Plafonul până la care se eliberau medicamente compensat şi gratuite a fost eliminat încă din anul 2008.
Refuzul de a elibera medicamente compensate sau gratuite ar avea un efect catastrofal asupra sănătăţii celor ce au mare nevoie de aceste medicamente (bolnavi de hepatită, cancer, beneficiarii programelor naţionale, transplant, bolnavii cardiacii, persoane cu dizabilităţi...), practic imposibil de obţinut la preţ necompensat.

marți, 10 august 2010

Lovituri de bici făcut din rahat

Un bărbat din Emiratele Arabe Unite a fost condamnat la 80 de lovituri de bici pentru că şi-a condus maşina sub influenţa alcoolului, transmite The National, citat de AFP. Barbatul, identificat numai cu iniţialele KHS, va trebui să plătească şi o amendă de 26.000 dirhami (7.084 de dolari).
Oare cum ar fi sunat ştirea dacă, să spunem, preşedintele unei ţări din Europa de Est ar fi condus maşina sub influneţa băuturilor alcoolice după o petrecere cu un latifundiar, patronul unei echipe de fotbal? O posibilă variantă ar fi: T.B., de meserie chiriaş la Palatul C, a primit 80 de lovituri de bici făcut din rahat pentru că s-a suit abţiguit la volan.

Dan Păsat cercetat de DNA şi acuzat de şantaj şi ameninţare

Deputatul pedelist din Giurgiu, Dan Păsat, a dat de dracu. Procurorii de la DNA i-au întocmit un rechizitoriu şi se pregătesc să-l trimită în faţa Justiţiei pentru şantaj şi ameninţări. Procurorii susţin că deputatul giurgiuvean a ameninţat şi şantajat câţiva primari de pe raza judeţului Giurgiu, obligându-i să atribuie firmei sale SC Prod Invest SRL lucrări pentru aducţiuni de apă potabilă în comunele respective. Banii proveneau din fonduri europene.
Dacă lucrurile se vor dovedi a fi exacte, atunci Dan Păsat riscă ani grei de puşcărie. Alături de Păsat procurorii de la DNA i-au luat la întrebări şi pe unii primari pentru fals în declaraţii. În faza iniţială primarii respectivi au negat faptul că Păsat a umblat cu ameninţări şi şantaj pentru a obţine contrate pe multe miliarde de lei. De asemenea, sutse din cadrul DNA susţin că deputatul Bogdan Cantaragiu, preşedintele PDL Giurgiu, nu ar fi străin de afacerile oneroase ale colegului său Păsat.

vineri, 6 august 2010

EUObserver / BRUXELLES - Raportul Dunja Mijatovic

Libertatea presei este ameninţată în majoritatea ţărilor europene, avertizează Organizaţia pentru Cooperare şi Securitate în Europa, subliniind incidenţă în mai multe dintre statele sale membre, inclusiv ţările UE Franţa, Italia şi Grecia. (România nu a fost nominalizată. Oare încă nu s-a auzit la Bruxelles despre vulnerabilităţi şi atacuri la siguranţa naţională prin intermediul campaniilor de presă?? Încă nu s-a aflat că orice punct de vedere exprimat in presă aupra "frunzei" doamnei ministru Elena Udrea, apropo de brandul de ţară, este catalogat ca vulnerabilitate, ca atac la interesele statului??)
Raportul, publicat anual, spune ca "libertatea să ne exprimăm este sub semnul întrebării şi contestată de multe părţi" şi ameninţările se manifestă prin "metode tradiţionale" de îngrădire a libertăţii de exprimare, apelându-se la "noile tehnologii" pentru a suprima şi restrângă libera circulaţie a informaţiei şi pluralismul mass-media. (...)
"Autorităţile nu au fost capabile să înţeleagă că mass-media nu sunt proprietatea lor privată şi că jurnaliştii au dreptul să controleze pe cei ce sunt aleşi. (...)
"Violenţa împotriva jurnaliştilor este egal cu a violenţei împotriva societăţii şi a democraţiei". ca atare, autorii ar trebui urmăriţi penal.
În raportul prezentat de europarlamentarul Dunja Mijatovic se mai precizează faptul că cu cât au crescut în spontaneitate şi flexibilitate mijloacele de comunicare (net, mobil etc) cu atât controlul se exercită mai precis.

Beţişoare prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu dezminte zvonurile cum că ar fi bolnav şi de aceea a fost într-o vizită medicală scurtă la Spitalul Militar la secţia ORL.
Nici vorbă, ne spune preşedintele. A înotat într-o dimineaţă şi a apelat la un beţişor cu vată pentru a-şi curăţa urechea. Din grabă, zicem noi să nu spunem din prostie, şi-a băgat beţişorul în ureche cu capătul fără vată. Aşa s-a zgâriat şi a apelat la un consult ORL. Specialiştii i-au băgat în urechea vătămată un bop de vată şi l-au trimis acasă.
Aha, care vasăzică beţişorul este vină că nu a avut cele două capete băgate în vată. Este manevra lui Bin Laden. Răzbunarea lui Hayssam Omar! Păi, nene prezidel, chestia cu vata este cam aşa. Mai întâi o scoţi şi apoi o bagi. Pricepi, matale, despre ce manevră vorbesc eu acum?
Acum înţelegem şi noi de ce chiriaşul de la Cotroceni este surd la strigătele disperate ale românilor. Păi daca se zgârmă în ureche... cu te miri ce. Apăi, domn prez, cât de prost să fii şi să nu-ţi dai seama ca baţul nu are vată la toate capetele? (Sanchi, vrăjeala pe faţă. Toate beţişoarele au vată la ambele capete. Mai ales cele prezidenţiale, am spune cu mândrie patriotică:))). Cât de fraier să fii să insişti în aşa hal încât să te zgârii în ureche? Cât de insensibil să fii să ajungi până la performanţa de a-ţi produce suferinţă? Ce fel de preşedinte avem dacă-şi permite asemenea masochisme?

Giurgiuveni, vi se pregăteşte o iarmă grea!

Datoriile restante înregistrate de asociaţii de proprietari din municipiul Giurgiu către uzina termoelectrică se ridică la peste 150 de miliarde lei vechi. De achitarea acestor restanţe depinde furnizarea de energie termică iarna viitoare. La rândul său SCUT este datoare la furnizori, mai ales la furnizorul de gaze naturale. SCUT are de plătit la furnizorul de gaze 70 de miliarde lei vechi.
La cum merg treburile în municipiul Giurgiu, cu o rată a şomajului destul de ridicată, cu o populaţie sărăcită şi mai tare în urma deciziilor criminale luate de Guvernul Emiul Boc, sunt şanse foarte mici să vorbim despre achitatea datoriilor în ciuda insistenţelor şi apelurilor făcute către populaţie.

miercuri, 4 august 2010

How make a bomb?

Iei o blondă (poate fi şi şatenă în adolescenţă), măritată cu un afacerist notoriu, ce are în portofoliu, de regulă, contracte babane cu statul, o înrolezi într-un partid, o propulsezi de la simplu membru la cel de consilier, apoi o împingi din spate (era sa zic: o împingi pe la spate :) ) ) într-un minister. Apoi îi dai două ministere. Cu bugete pe măsura importanţei pe care şi-o dă bomba. O laşi să iasă ca o zeiţă din spuma câtorva licitaţii cu cântec. După aceea o propui (sau o impui dacă mârâie cineva în front) într-o funcţie importantă în partid. O laşi să-şi plimbe pantofii cu toc prin mocirlă. O trimiţi prin lumea largă să promoveze imaginea unei tări, vai mama ei!, după care o pregăteşti să devină şef de stat.

Aşa se fabrică o bombă în România. Bomba respectivă are câteva caracteristici care o fac unicat pe tot mapamondul. Are fitilul scurt. Aşa că nu trebuie să te minunezi dacă din regi face preşedinţi de stat. Se îmbracă fistichiu ca un August Prostu cu fustă. Face tot soiul de donaţii, de la ciocolată la bicicletă şi chiar pantofi cu toc cui unor năpăstuiţi ai sorţii. Dă cu mopul şi croşetează te miri ce. Călăreşte şi bicicleşte în faţa camerelor de luat vederi. Suflă în fluiere pe la adunări populare şi trage clopte pe vapoare de croazieră pe Dunăre.

Pac, pac, pac, cum ar spune Gigi Becali şi ecce bomba!

Adrevieri olteneşti

Edilii craioveni găsit o soluţie oltenească 100% să reducă numărul angajaţilor şi a serviciilor prin comasarea unor entităţi. Astfel, noua formulă de organizare a Direcţiei de Urbanism a rezultat din următoarea comasare: Compartimentul Evidenţă Construcţii şi Documente de Urbanism, Biroul de Nomenclatură Urbană, Certificate, Compartimentul Nomenclatură Urbană, Compartimentul de Certificate de Recenzie, Certificate Atestare Registrul Unic de Atestare şi Compartimentul Banca de Date Urbane şi Avizare Documentaţii. A rezultat astfel un singur birou: NUCRCARUAECDUDBDUAD cu un număr de 10 posturi. Numele noului birou este: Nomenclatură Urbană, Certificate de Recenzie, Certificate Atestare Registrul Unic de Atestare, Evidenţă Construcţii şi Documente de Urbanism, Banca de Date Urbane şi Avizare Documente.
Hazul nu-i că s-a ajuns la o abreviere înaltă cât Vârful Moldoveanu, ci că la Craiova, ca să obţii un aviz de construcţie, trebuia să treci pe la enşpe birouri şi compartimente. M-a făcut muica oltean, măăăiiii!